Kako zarađivati putem bloga

by Ivana Gložić Meter
2 minutes read

Ako želite zarađivati putem bloga, vaš blog treba biti kvalitetan, koristan i zanimljiv.

Vaši tekstovi trebaju biti originalni, zanimljivi, činjenično točni, relevantni, pregledni, gramatički i pravopisno ispravni. Nadalje, vaš blog treba biti brz, responzivan (prilagodljiv različitim vrstama uređaja), vizualno ugodan i čitateljima jednostavan za korištenje.

Oko bloga trebate imati okupljenu odanu zajednicu koja vas smatra stručnjakom za određeno područje i koja ima povjerenja u vas. Tekstovi koje na blogu objavljujete trebaju biti korisni toj zajednici. Pokažite putem bloga, društvenih mreža i newslettera što znate i možete. Educirajte, informirajte, zabavljajte!

Vaš blog treba biti i dobro optimiziran – za čitatelje i za tražilice. Tekstualno i vizualno izražavanje prilagodite publici za koju stvarate sadržaje, a potrudite se naučiti i SEO osnove kako bi vas tražilice (prije svega Google) rangirale bolje i tako dovodile više organskog prometa na vaš blog!

Načini zarade putem bloga

Putem bloga možete zarađivati na neki od sljedećih načina:

• zarada putem oglasa;
• suradnje s brendovima;
• affiliate marketing;
• premium sadržaji;
• membership stranice;
• prodaja vlastitih proizvoda i usluga;
• donacije itd.

Ako ste tek na početku, osjećate se pomalo zbunjeno i izgubljeno, a htjeli biste jednog dana zarađivati putem bloga, poslušajte predavanje BLOG I ZARADA kreirano na Naranči!

Doznat ćete što je sve potrebno za kreiranje kvalitetnog i uspješnog bloga te kako funkcioniraju osnovni načini zarade putem bloga.

Predavanje traje sat vremena, pokrivene su najvažnije teme za početnike, a uvodni video možete pogledati ovdje:

Više o predavanju doznajte na Naranči!


NAPOMENA: Sadržaje s web stranice Kreativna na netu slobodno možete podijeliti na društvenim mrežama, no znajte da ih nije dozvoljeno kopirati, prenositi ni preuzimati u bilo kojem obliku i potom koristiti za stjecanje profita ili objavljivati na vlastitoj web stranici, blogu ili portalu bez dozvole autora i navođenja izvora.

Related Posts