Tražite posao? Evo kako vam vođenje bloga u tome može pomoći!

by Ivana Gložić Meter

Vođenje bloga može biti od velike pomoći pri traženju posla, pogotovo ako se želite zaposliti u ICT sektoru (što ne znači da vam ne može koristiti i na drugim područjima).

Blogovi su davno prerasli svoju prvobitnu svrhu i prestali biti tek online dnevnici oko kojih se okuplja šačica ljudi sličnih interesa. Danas se blogovi u online svijetu često koriste kao iznimno moćno sredstvo samopromocije, promocije proizvoda i usluga, koriste se za edukaciju, društveno djelovanje itd.

Ukratko, blog vam može pomoći da se pokažete u najboljem svjetlu i to na sljedeće načine!

POKAŽITE SVOJA ZNANJA I VJEŠTINE

Pišite na blogu o temama koje smatrate svojim područjem, o svemu onome u čemu ste dobri i slobodno pokažite svoje dosadašnje projekte, projekte na kojima radite u slobodno vrijeme i sl. Ukratko, istaknite sve ono za što smatrate da bi bilo važno potencijalnom poslodavcu.

Također, pokažite se i u komunikacijskom smislu – budite kulturni, pravopisno točni, ne smarajte, ne vrijeđajte. Opuštenija komunikacija normalna je na blogovima, no to ne znači da se potpuno možete oteti pristojnosti.

POKAŽITE SVOJU OSOBNOST

Vođenje bloga je odličan način da vas drugi ljudi, među njima i potencijalni poslodavci, upoznaju na bolji način. Zato iskoristite tu priliku i budite svoji. Jer i u poslu i u životu općenito, najviše se isplati biti svoj. Tako ne samo da ćete se osjećati bolje i zadovoljnije, već ćete i privući ljude i poslovne suradnike koji razmišljaju i osjećaju slično vama.

POKAŽITE POZNAVANJE NOVIH MEDIJA

Sama činjenica da sami vodite i uređujete blog već govori nešto o vašoj tehnološkoj pismenosti, poznavanju novih medija i prepoznavanju mogućnosti koje nam pruža ovo naše internetsko doba. Ne moramo ni govoriti koliko je taj aspekt danas važan, pogotovo ako ciljate na posao u ICT sektoru.

POKAŽITE PROAKTIVNOST I SAMOORGANIZIRANOST

Blog će potencijalnom poslodavcu ujedno pokazati i to da ne sjedite skrštenih ruku dok posla nema, već da i dalje predano radite na onome što smatrate svojim područjem. Nije jednostavno voditi zanimljiv i uspješan blog, za to vam trebaju i različita znanja i dobra organiziranost. Zato, prilikom prijave za određeni posao, ne zaboravite na odgovarajućem mjestu spomenuti i svoj blog!


Dakle, blogovi mogu biti itekako moćan vid komunikacije sa svijetom, a osim što vam mogu pomoći i pogurati vas na različite načine, mogu vam i odmoći ako ih koristite na nepromišljen i neetičan način. Google pamti, kao i društvene mreže, stoga budite oprezni sa sadržajima koje postavljate online!

Ako želite naučiti više o uspješnom vođenju bloga, potražite korisne materijale na online obrazovnim platformama, a ako razmišljate o poslu putem interneta, svakako pročitajte ovaj tekst!


NAPOMENA: Sadržaje s web stranice Kreativna na netu slobodno možete podijeliti na društvenim mrežama, no znajte da ih nije dozvoljeno kopirati, prenositi ni preuzimati u bilo kojem obliku i potom koristiti za stjecanje profita ili objavljivati na vlastitoj web stranici, blogu ili portalu bez dozvole autora i navođenja izvora.

Related Posts