Najbolje online obrazovne platforme

by Ivana Gložić Meter

Internet nam je donio mnoge promjene, a među najznačajnijim i najrevolucionarnijim promjenama su one na području obrazovanja. Zato su online obrazovne platforme itekako važna i zanimljiva tema!

Zahvaljujući internetu, danas više nismo ograničeni mogućnostima zemlje u kojoj živimo ni obrazovnog sustava koji smo prošli. Imamo priliku uzeti stvar u svoje ruke, izbrusiti postojeće vještine ili steći nove i postati kompetentniji na globalnom tržištu rada.

Ako ste spremni učiti i mijenjati svoj život nabolje, ako ste željni novih poslovnih izazova, odaberite neku od ovih obrazovnih platformi i krenite već danas raditi na životu kakav si priželjkujete!

Coursera

Na Courseri možete slušati predavanja s najboljih svjetskih sveučilišta, prolaziti tečajeve, specijalizacije pa i zaraditi diplome jednake onima koje dobivaju studenti koji slušaju nastavu na samim sveučilištima. Kod Coursere je odlično to što većinu tih predavanja možete slušati i besplatno (plaćate samo ako želite potvrdu, certifikat ili diplomu) i što pokriva jako velik broj znanstvenih područja.

LinkedIn Learning

LinkedIn Learning nudi iznimno kvalitetne obrazovne programe uglavnom vezane za ICT, digitalni marketing, programiranje, poslovne vještine, grafički i web dizajn, osobni razvoj itd. Sadržaji na ovoj platformi prate razvoj novih industrija i promjene na globalnom tržištu rada, a posebno će biti zanimljivi kreativcima koji u svom radu koriste različite digitalne alate.

EdX

Edx je sličan Courseri, utemeljili su ga 2012. Harvard University i MIT, a omogućuje pohađanje visokokvalitetnih tečajeva s najboljih sveučilišta, kao i certifikaciju. Ako ne želite certifikat, tečajeve možete slušati besplatno. Tečajeve vode stručnjaci s tridesetak znanstvenih područja – informatika, marketing, elektrotehnika, biologija, medicina, jezici, umjetnost, psihologija itd.

Skillshare

Neke online obrazovne platforme vam nude priliku ne samo da učite, već i da podučavate! Skillshare je jedna od takvih platformi. Dakle, tu možete biti učenik i naučiti štošta (dizajn, posao, tehnologija itd.), ali i učitelj koji zarađuje prenoseći svoja znanja drugima! Svatko može postati predavač na Skillshareu pod uvjetom da sadržaj koji planira podučavati poštuje određena pravila platforme. Na njihovoj web stranici pronaći ćete materijale potrebne za uspješan početak! Ako samo želite učiti, neke od tečajeva možete slušati besplatno, dok druge plaćate.

Codecademy

Codecademy je platforma idealna za sve vas koji biste željeli naučiti programirati i izrađivati web stranice, a do sada niste imali nikakvog iskustva s tim područjem. Jednostavno sučelje, zanimljivi zadaci i poticajna organizacija samih tečajeva omogućuju relativno brzo učenje novih sadržaja uz koje ćete se sasvim sigurno kasnije lakše snaći i na tržištu rada! Platforma nudi nekoliko planova među kojima je i onaj besplatni s manjim brojem opcija, no ipak, dovoljan za sasvim dobar početak.


Ako vas zanima online obrazovanje, mogle bi vam se svidjeti i ove online obrazovne platforme: Thinkful, BitDegree, Khan Academy, Udacity, Udemy, a ne smijemo zaboraviti ni na YouTube koji također može biti izvrstan izvor korisnih znanja!


NAPOMENA: Sadržaje s web stranice Kreativna na netu slobodno možete podijeliti na društvenim mrežama, no znajte da ih nije dozvoljeno kopirati, prenositi ni preuzimati u bilo kojem obliku i potom koristiti za stjecanje profita ili objavljivati na vlastitoj web stranici, blogu ili portalu bez dozvole autora i navođenja izvora.

Related Posts