Najbolje platforme za prodaju online tečajeva

by Kreativna na Netu
4 minutes read

Internet je uvelike promijenio način na koji živimo, radimo, družimo se, komuniciramo, učimo i podučavamo. Među najznačajnijim su promjenama upravo promjene na području obrazovanja/edukacije.

Lakše i brže nego ikada prije možemo doći do vrijednih informacija i kvalitetnih izvora znanja, izbrusiti postojeće vještine ili steći nove te postati kompetentniji na globalnom tržištu rada. O ovome smo već pisali u tekstu “Najbolje online obrazovne platforme”.

Također, lakše i brže nego ikada prije možemo se naći u ulozi onih koji podučavaju. Koje god vještine i znanja imali, putem interneta ih na poprilično jednostavan način možemo podijeliti s drugima i tako zaraditi, ali i pridonijeti dobrobiti zajednice u kojoj djelujemo.

U svijetu e-learning industrija doslovno cvate. Prema nekim procjenama, ovo tržište danas (2022.) globalno vrijedi preko 250 milijardi američkih dolara, a do 2025. vrijednost bi mogla narasti na 320 milijardi $. (izvor: Findstack)

Što vam je potrebno ako želite podučavati putem interneta?

Potrebno vam je online mjesto putem kojeg ćete moći isporučivati svoje edukativne sadržaje/materijale i putem kojeg ćete moći biti u kontaktu sa svojim učenicima.

Vaša online škola treba biti sigurno, praktično i zanimljivo mjesto na kojem će se vaši učenici osjećati ugodno i motivirano. Svi procesi pristupa online školi (login, plaćanje) i učenja unutar iste trebaju biti sigurni, transparentni i jednostavni.

Možete npr. platiti nekome da vam iz temelja napravi prilagođenu web stranicu putem koje ćete prodavati svoje tečajeve, da vam održava i ažurira čitav sustav i pomaže upravljati edukativnim sadržajima te zahtjevima korisnika. Za to će vam trebati dosta vremena i novca.

Ili jednostavno možete kreirati račun na nekoj od platformi specijaliziranih za prodaju online tečajeva i posložiti sve sami u relativno kratkom roku. Tako se nećete morati previše zamarati tehničkim detaljima, nego ćete se moći potpuno posvetiti onome što zaista želite raditi – podučavanju.

Platforme za prodaju online tečajeva

U nastavku smo preporučili 5 najboljih platformi za prodaju online tečajeva koje vam mogu poslužiti i za prodaju drugih edukativnih sadržaja.

Sve one nude jednostavno kreiranje i upravljanje tečajevima, upravljanje zajednicom učenika, sigurne platne procese, integracije s drugim platformama itd. Dakle, sve što vam je potrebno da biste brzo i lako organizirali svoju online školu!

• Thinkific

Thinkific nudi Free plan (idealan za početnike) i nekoliko plaćenih planova koji se razlikuju po broju značajki i alata.

• Podia

Podia nema besplatni plan, ali nudi odlične alate za prodaju online tečajeva, e-knjiga, webinara, treninga itd. Možete ju besplatno isprobati na 14 dana!

• Learn Worlds

Learn Worlds također nudi zanimljive i korisne alate za prodaju online tečaja koje možete besplatno isprobati tijekom probnog perioda!

• Skillshare

Na Skillshareu možete biti i učitelj i učenik. Iskustva, odgovore na najčešća pitanja i korisne materijale za učitelje pronađite ovdje!

• Teachable

Teachable platforma slična je Thinkificu i Podiji, uz malo drugačiju cijenu planova i opcije unutar istih. Nude i Free plan.

Razmislite kakva vrijedna znanja i iskustva možete podijeliti s drugima, a onda odaberite platformu i počnite s podučavanjem!


NAPOMENA: Sadržaje s web stranice Kreativna na netu slobodno možete podijeliti na društvenim mrežama, no znajte da ih nije dozvoljeno kopirati, prenositi ni preuzimati u bilo kojem obliku i potom koristiti za stjecanje profita ili objavljivati na vlastitoj web stranici, blogu ili portalu bez dozvole autora i navođenja izvora.

Related Posts

2 comments

8 načina kako zaraditi putem interneta | Kreativna na Netu 06/12/2022 - 10:51

[…] možete prodavati fizičke i digitalne proizvode, npr. rukotvorine (nakit, odjeću) ili e-knjige, online tečajeve, radionice i sl. Web trgovinu nije tako jednostavno voditi kako bi se moglo činiti, ali je u […]

Reply
Kako kreativne vještine pretvoriti u uspješan online posao | Kreativna na Netu 22/01/2024 - 17:45

[…] vrijeme u educiranje i usavršavanje svojih vještina. Online tečajevi, radionice i knjige mogu vam pružiti potrebno znanje i pomoći vam da se istaknete u svojoj […]

Reply

Leave a Comment