Blogovi za kreativce koji će vas educirati i inspirirati

by Ivana Gložić Meter

Na globalnom kreativnom tržištu postoji nekoliko jakih online platformi koje okupljaju kreativce različitih profila, a na kojima ‘rastu’ i zanimljivi blogovi za kreativce. Tu ćete pronaći mnoštvo korisnih informacija koje će vam dobro doći ako želite ići ukorak s najnovijim kreativnim trendovima, naučiti nove vještine ili samo pronaći inspiraciju za buduće projekte!

U nastavku su ukratko opisani blogovi za kreativce na najpoznatijim kreativnim platformama. Uživajte!

99 designs

99designs platforma namijenjena je prvenstveno dizajnerima, a o njoj smo već pisali ovdje. Osim što daje mogućnost kupnje i prodaje dizajnerskih radova, ima i doista odličan blog koji će vas educirati i inspirirati, pomoći vam da svladate nove vještine i izgradite svoje kreativno poslovno carstvo!

Envato

Envato je jedna od najjačih prodajnih platformi kad su kreativne industrije u pitanju, a osim što daje mogućnost kupnje i prodaje različitih digitalnih proizvoda, okuplja i jaku zajednicu kreativaca te nudi velik broj besplatnih how-to tečajeva putem Envato tuts+ ogranka. Također, vode i zanimljiv blog koji će vam pomoći da pronađete ideje, trendove i alate za svoje kreativne projekte.

Creative Market

Creative Market je online platforma na kojoj možete prodavati i kupovati grafike, ilustracije, elemente za web, WordPress teme, fotografije i sl. Na njihovom blogu pronaći ćete tutoriale, izvješća o dizajnerskim trendovima, kreativne ideje, poslovne savjete itd.

SkillShare

Skillshare je obrazovna platforma o kojoj smo već pisali. Osim što nudi mogućnost pohađanja i prodavanja online tečajeva vezanih za različita kreativna područja, ova platforma ima i zanimljiv blog namijenjen kreativcima, pogotovo onima koji djeluju online!

Shutterstock

Shutterstock smo također već spominjali kao platformu na kojoj možete zarađivati prodajući fotografije, video klipove ili ilustracije (ili navedeno možete kupovati za potrebe svojih kreativnih projekata). Tu ćete također pronaći i dobar blog sa savjetima vezanima za fotografiju, video produkciju, te web i grafički dizajn.

Society 6

Society 6 platforma namijenjena je prije svega ilustratorima i fotografima budući da putem nje mogu prodavati otiske svojih radova na različitim predmetima. Platforma ima i zanimljiv blog koji će vam pomoći da uspijete u svojim kreativnim pothvatima u pronađete inspiraciju i pričama drugih kreativaca!

Adobe

Adobe je najpoznatiji svjetski proizvođač softvera za digitalne kreativce, a na njihovom ćete blogu pronaći vijesti, događaje, savjete, tutoriale, istraživanja i sl.


NAPOMENA: Sadržaje s web stranice Kreativna na netu slobodno možete podijeliti na društvenim mrežama, no znajte da ih nije dozvoljeno kopirati, prenositi ni preuzimati u bilo kojem obliku i potom koristiti za stjecanje profita ili objavljivati na vlastitoj web stranici, blogu ili portalu bez dozvole autora i navođenja izvora.

Related Posts