Canva – kreirajte atraktivne vizualne sadržaje s lakoćom

by Ivana Gložić Meter

Pitate se kako kreirati zanimljive grafike ili animirane postove za društvene mreže, brzinski ukloniti pozadinu s fotografije, na jednostavan način izraditi vizualno privlačnu e-knjigu ili prezentaciju? Isprobajte Canvu!

Canva je online grafički alat za dizajn i objavljivanje vizualnih sadržaja nastao 2013. godine. Danas ju koristi više od 60 milijuna ljudi u cijelom svijetu za kreiranje vizualnih sadržaja putem kojih promoviraju svoj brend, proizvode i usluge.

Ako djelujete online, primjerice, kao bloger, freelancer ili mali poduzetnik, vjerojatno ste svjesni važnosti vizualne komunikacije na internetu. Jednako tako, vjerojatno ste na knap s vremenom i možda ne možete ili ne želite angažirati drugog stručnjaka da za vas izrađuje grafike, animacije, uređuje fotografije, radi prezentacije itd.

U tom će vam slučaju Canva biti odličan suradnik!

Što sve možete kreirati u Canvi?

S Canvom možete kreirati grafike za društvene mreže, prezentacije, infografike, radne listove, umne mape, postere, letke, brošure, e-knjige, posjetnice, logotipe, životopise, fakture, planere, pozivnice, čestitke, predloške za web stranice itd.

I ne samo to! Pomoću Canve možete uređivati fotografije i video sadržaje, možete zakazivati objave na društvenim mrežama i analizirati uspješnost tih objava, možete preuzimati ono što ste kreirali u različitim formatima ili naručiti ispis na papiru, majicama, šalicama itd.

Canva vam omogućuje da radite brže i bolje te da lakše pretočite svoje ideje u nešto konkretno. Kreiranje sadržaja funkcionira po drag-and-drop principu, sučelje je jako dobro prilagođeno potrebama korisnika, a edukativni materijali i stručna podrška su lako dostupni.

Koja je razlika između besplatne verzije i Canva Pro verzije

Osnovnu verziju Canve možete koristiti potpuno besplatno. Za kreiranje profila na Canvi bit će vam potrebna samo važeća mail adresa, Google ili Facebook račun.

Iako je besplatna verzija sasvim dovoljna za početak i za nekakve osnovne potrebe, ako želite da vaši vizualni sadržaji budu na višoj razini i da se ističu u moru drugih, preporučujemo vam Canvu Pro*.

Uz Canvu Pro imat ćete pristup vrlo korisnim alatima kojih nema u besplatnoj verziji, te ogromnom broju Premium sadržaja – fotografijama, videima, zvukovima, ikonama, grafikama, oblicima, crtežima, fontovima i predlošcima koje biste inače morali plaćati, a u Canvi Pro ih dobivate potpuno besplatno, koliko god želite i trebate.

Dakle, uz Canvu Pro će vaši sadržaji izgledati profesionalnije, kvalitetnije i originalnije, a vi ćete ih kreirati brže, lakše i jednostavnije.

Neke od najvažnijih Canva Pro značajki:

• preuzimanje grafika s prozirnom pozadinom;
• jednostavno i brzo uklanjanje pozadine s fotografija;
• animiranje sadržaja na različite načine;
• besplatan pristup velikom broju Premium sadržaja koji se inače plaćaju;
• jednostavna promjena dimenzija dizajna;
• zakazivanje, objavljivanje i analitika sadržaja na društvenim mrežama;
• dijeljenje predložaka s timom i zajednički rad u stvarnom vremenu;
• mogućnost korištenja kompleta za vizualni identitet.

Canva Pro je i cjenovno iznimno prihvatljiva ako zbrojimo koliko posla odradi umjesto nas i koliko drugih alata zamjeni. Možete ju plaćati mjesečno i godišnje (godišnja opcija je povoljnija).

Mjesečna cijena paketa Canva Pro je 12,99 USD, a godišnja 119,99 USD.

Canvu Pro možete isprobati i besplatno na 30 dana! Započnite svoj besplatni probni period OVDJE!


* Kreativna na Netu je dio Canvinog partnerskog programa (affiliate programa) jer Canvu svakodnevno koristimo već godinama, iznimno smo zadovoljni i želimo ju preporučiti kreativcima koji nas prate!

Kupnjom Canvinih proizvoda putem linkova na našoj web stranici možete biti sigurni da kupujete s pravog mjesta kvalitetan i siguran proizvod. Vi plaćate cijenu koju biste platili i inače, a Canva nama iz svog džepa daje mali postotak od te prodaje u znak zahvalnosti na preporuci.


NAPOMENA: Sadržaje s web stranice Kreativna na netu slobodno možete podijeliti na društvenim mrežama, no znajte da ih nije dozvoljeno kopirati, prenositi ni preuzimati u bilo kojem obliku i potom koristiti za stjecanje profita ili objavljivati na vlastitoj web stranici, blogu ili portalu bez dozvole autora i navođenja izvora.

Related Posts