Što je newsletter i zašto ga pokrenuti

by Ivana Gložić Meter
2 minutes read

Newsletter je posebna vrsta emaila koju periodično šalju tvrtke, organizacije ili pojedinci osobama koje su se prijavile na njihovu newsletter listu. Smisao newslettera je čitateljima ponuditi nešto vrijedno i korisno, educirati ih ili zabaviti, obavijesti o važnim novostima, promotivnim ponudama itd.

Da biste mogli kreirati i slati newslettere, potrebno je odabrati newsletter servis. MailChimp je, primjerice, jedan od najpoznatijih i najkorištenijih newsletter servisa.

Zašto pokrenuti newsletter?

Kao dio email marketinga, newsletter će vam pomoći da povećate interes za svoje proizvode, usluge, ideje; da angažirate svoju publiku; učinite svoj brend vidljivijim i prepoznatljivijim. Ukratko, newsletter će vam pomoći da promovirate ili prodate bilo što.

No sadržaj newslettera ne treba biti isključivo prodajni. Najbolje prolaze oni newsletteri koji educiraju i zabavljaju te tako bude interes čitatelja za određeni proizvod ili uslugu. Tek povremeno je dobro ljude malo potaknuti zanimljivom promotivnom ponudom i izravnim pozivom na kupnju.

Dakle, sadržaj newslettera treba biti prije svega kvalitetan, koristan i zanimljiv onome tko ga čita. Putem newslettera ljudima možemo pokazati kako im možemo pomoći, možemo zadobiti njihovo povjerenje i tako poboljšati svoje poslovne rezultate.

Kako pokazuju istraživanja, među marketinškim metodama upravo email marketing ima najbolji ROI (engl. return on investment – povrat uloženoga).

Ako želite promovirati svoje proizvode i usluge online, onda su web stranica i newsletter lista najbolje u što možete uložiti svoje vrijeme i energiju. Dakako, dobro će vam doći i društvene mreže, no na njih se ne možete osloniti jer ne znate kada će se i kako promijeniti pravila po kojima funkcioniraju.

Vaša je web stranica vaše online carstvo, a newsletter lista vaš zlatni rudnik! Putem newslettera imate priliku izravno komunicirati s ljudima koje zanima ono čime se bavite. Ako su se prijavili na vašu newsletter listu, znači da vam daju dopuštenje da im predstavite svoje proizvode i usluge.

Vas prepoznaju kao nekoga tko ima rješenje za njihove probleme. Cijenite to i nikada nemojte zloupotrebljavati povjerenje koje vam je dano.


NAPOMENA: Sadržaje s web stranice Kreativna na netu slobodno možete podijeliti na društvenim mrežama, no znajte da ih nije dozvoljeno kopirati, prenositi ni preuzimati u bilo kojem obliku i potom koristiti za stjecanje profita ili objavljivati na vlastitoj web stranici, blogu ili portalu bez dozvole autora i navođenja izvora.

Related Posts

Leave a Comment