Ana Bagayan i futurealizam

by Kreativna na Netu
2 minutes read

Ilustratorica Ana Bagayan inspirirana je uglavnom metafizičkim pojavama, izvanzemaljskim životom, bićima drugih dimenzija i svime što zastupa ideju da smo samo mali dio nezamislivo velikog svemira. Svoj stil definira kao futurealizam (Futurealism).

Ana je rođena u Armeniji 1983., no većinu svoga života provela je u SAD-u. Danas, kako kaže, živi i stvara čaroliju u planinama Južne Kalifornije s mužem i svoja dva psa.

Iz većine njezinih radova izvire stav prema kojemu je čitav svemir zapravo jedan veliki živi organizam u kojem granice neopravdano voli postavljati samo naš um. No i on može biti oslobođen ako mu to dozvolimo, može pristupiti višim dimenzijama i spoznati više razina postojanja, kao i doživjeti druge oblike života. Osjetna je i poruka ljubavi kojom se sva bića opisuju kao izvorno dobra – ona dijele svoje tkivo s tkivom svemira i dio su čarolije neba iznad nas koje vrvi životom.

Česti su motivi izvanzemaljskog postojana i prisutnosti na Zemlji, kao i simboli koje vežemo uz njihovo djelovanje. Također, Ana koristi i dosta motiva vezanih za mitove, religiju i kulturu starih civilizacija. Motivi vode, riba i drugih bića koja podsjećaju na početke života na Zemlji mogu se povezati s teorijom o izvanzemaljskom ‘sijanju’ života na Zemlji. I krajolici često podsjećaju na Zemljine početke.

Čest je motiv trećeg oka koje predstavlja spoznaju, prosvijetljenost i višedimenzionalnost. Taj je motiv prisutan i kod Anine hibridne djece koja treće oko često imaju na prsima – dolazi li spoznaja iz srca ili uma? Ta hibridna djeca podsjećaju na teoriju o postojanju jedne sasvim nove generacije na Zemlji koja bi konačno mogla donijeti mir i mudrost.

Ana vjeruje da sve što možemo zamisliti ujedno možemo i manifestirati u svojoj fizičkoj realnosti. Stvarnost doživljava kao iluziju kreiranu našim umom pa prema tome smatra kako Zemlju možemo zamisliti i učiniti puno ugodnijim mjestom za život. Ove ideje prožimaju sve njezine radove, a ako o njima želite doznati više, pratite Anu putem Facebooka ili Instagrama!


NAPOMENA: Sadržaje s web stranice Kreativna na netu slobodno možete podijeliti na društvenim mrežama, no znajte da ih nije dozvoljeno kopirati, prenositi ni preuzimati u bilo kojem obliku i potom koristiti za stjecanje profita ili objavljivati na vlastitoj web stranici, blogu ili portalu bez dozvole autora i navođenja izvora.

Related Posts

Leave a Comment