Izrađujete nakit? Ovo svakako trebate znati!

by Ivana Gložić Meter
2 minutes read

Nakit, baš kao i odjeću, možemo promatrati kao vid komunikacije sa svijetom. Odijelo možda ne čini čovjeka, ali svakako o čovjeku koji ga nosi govori nešto ostatku svijeta. Netko bira putem svog ‘odijela’ šutjeti, skrivati se, dok drugi svojim ‘odijelom’ podcrtavaju stavove, osjećaje, svoju osobnost.

Ako se bavite izradom ručno rađenog nakita i želite uspjeti tako da stvorite nešto uistinu vrijedno, nešto što će komunicirati sa svijetom na jedinstven način i onome tko ga nosi dati ono nešto što će ga istaknuti među većinom koja ‘šuti’, onda trebate odustati od slijepog slijeđenja prolaznih trendova i kopiranja onoga što drugi rade.

Razmislite o načinu na koji će se osjećati osoba koja nosi komad nakita koji upravo pravite. Hoće li joj on pomoći da podreže krila svoje osobnosti i stopi se s većinom, ili će joj pomoći da zasja na najjače baš onakva kakva je?

Razmislite o poruci koju nosi vaš nakit, o osjećaju koji može probuditi. Hoće li se netko zbog vašeg nakita osjećati moćnije, samopouzdanije, zavodljivije, smirenije, zanimljivije? Ili će vašim nakitom podržavati grč i potrebu da bude isti baš kao i svi ostali?

Utjelovite u svoj nakit snagu, ljepotu, odvažnost, egzotičnost, što god želite da kupci osjećaju. Nakit će biti dio njihova identiteta.

Za kakve identitete želite stvarati? Tko su ljudi na kojima želite vidjeti svoj nakit? Što vole? Čime se bave? Čemu u životu teže? Čim jasno definirate osobu/osobe kojima je vaš nakit namijenjen, tim prije ćete imati priliku osmisliti i izgraditi jedinstven, uspješan brend koji će se na tržištu lakše istaknuti svojom posebnošću. Tim prije ćete pronaći one koji takav nakit žele kupiti.

Opustite se i prepustite, pratite svoj unutarnji impuls i mislite na tu osobu kojoj je vaš nakit namijenjen!

 


NAPOMENA: Sadržaje s web stranice Kreativna na netu slobodno možete podijeliti na društvenim mrežama, no znajte da ih nije dozvoljeno kopirati, prenositi ni preuzimati u bilo kojem obliku i potom koristiti za stjecanje profita ili objavljivati na vlastitoj web stranici, blogu ili portalu bez dozvole autora i navođenja izvora.

Related Posts